Bebat recyclagepartner van SuperVliegSuperMouche Festival

10 lege batterijen in ruil voor drankbonnetje en batterijtester

Bebat is dit jaar samen met Leefmilieu Brussel voor het eerst recyclagepartner van het SuperVliegSuperMouche festival dat plaatsvindt op 8 en 9 juni 2019 in het Park van Vorst in Brussel. SuperVliegSuperMouche is een duurzaam en gratis stadsfestival dat voor de achtste keer wordt georganiseerd. Bij zowel de organisatie als de uitwerking van het decor, staan een groot respect voor de natuur, samenwerking met de buurt en sociale emancipatie centraal. Festivalgangers kunnen 10 lege batterijen binnenbrengen in ruil voor 1 drankbonnetje en een batterijtester.

Bebat, de vzw die verantwoordelijk is voor de inzameling en recyclage van batterijen, is dit jaar recyclagepartner van het festival en steunt hiermee haar duurzame aspect. Bezoekers kunnen 10 lege batterijen binnenbrengen in ruil voor een drankbonnetje en een batterijtester. De ingezamelde batterijen worden dan door Bebat gerecycleerd.

Nele Peeters, Marketing Manager van Bebat kijkt alvast uit naar het festival: “Het SuperVliegSuperMouche festival past perfect binnen onze visie en waarden van duurzaamheid. Dit jaar staan de ‘plastic soup’ en ‘upcycling’ centraal op het festival, thema’s die in de voorbije maanden veel aandacht kregen in de media. Dankzij onze samenwerking kunnen we het publiek nog meer sensibiliseren door ze op een ludieke manier aan te zetten tot recyclage.” 

De eyecatcher van het festival is dit jaar een containerpark met in het midden een opblaasvijver met pedalo’s. Deze attractie zet op een niet mis te verstane manier de problematiek van afval en sortering in de kijker. Des te meer dat de plek van deze attractie elk weekend het toonbeeld is van een gigantische afvalberg die achtergelaten wordt door de parkbezoekers.   

Het SuperVliegSuperMouche festival biedt op 8 en 9 juni tal van activiteiten : acrobatie, parktheater, muziek, magische locatiekunst en een speciale ontdekkingsplek voor de allerkleinsten.

Meer informatie op: http://www.supervliegsupermouche.be.

 

Over Leefmilieu Brussel 

Leefmilieu Brussel is de milieu- en energieadministratie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Haar werkterreinen bestrijken het milieu in de breedste zin van het woord, met inbegrip van afvalpreventie -en beheer. Meer info op https://leefmilieu.brussels/ 

Overtuigd door Zero Waste? Bezoek https://leefmilieu.brussels/themas/zero-afval 

Contacteer ons
Chloë Guillemeau Consultant, Grayling
Chloë Guillemeau Consultant, Grayling
Over BEBAT

Bebat is een vereniging zonder winstoogmerk (vzw), opgericht in 1995 door de producenten van batterijen en zorgt er voor dat bedrijven kunnen voldoen aan hun wettelijke aanvaardingsplicht. Bebat vzw staat in voor de inzameling, sortering en recyclage. Bebat vzw geeft gebruikte batterijen een nieuw leven en behoort tot de wereldtop wat betreft de inzameling van batterijen. In de meer dan 25.000 inzamelpunten over het volledige land kunnen gebruikte batterijen gratis worden gedeponeerd. Bebat vzw staat in voor de ophaling, sortering en recyclage ervan. In 2018 zamelde Bebat meer dan 3.200 ton batterijen in. Over de laatste vijf jaar heeft Bebat reeds 10.000 batterijen van elektrische voertuigen (EV) opgehaald en laten recycleren door de beste recyclagefirma’s in België en Europa.